sexta-feira, 8 de novembro de 2019

Mississippi ruter

Mississippiruter

20.11.2004

Mississippiruter er store, lave, myke og litt seige sjokoladekakestykker etter amerikansk oppskrift.
Smaken er UNIK og UTROLIG GOD og skyldes en aldri så liten skvett med whisky! - Men ikke mer enn at også barn vil kunne nyte denne deilige sjokoladekaken (husk at alkoholen vil fordunste under steking).
Oppskriften er til stor langpanne.
Mississippiruter

Ingredienser

250 g smør
150 g kokesjokolade
5 dl sukker
1 ss pulverkaffe
2,5 dl varmt vann
3/4 dl whisky
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakao
2 egg
Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en nokså stor kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen i biter. Rør sammen til sjokoladen har smeltet helt. Løs kaffepulveret opp i varmt vann og bland i sammen med sukker og whisky. Rør til alt er godt blandet. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig. Visp sammen eggene med en gaffel og bland i til slutt (bruk stålvisp).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt melis over kaken og del den opp i nokså store firkanter (ca 6x6 cm).

Tips

Kaken er holdbar innpakket i plast i kjøleskapet.  "Mississippiruter" er også kjempefine å fryse.

Sem comentários: